Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024?

Vilka möter Sverige i kvartsfinal JVM 2024? De får Sverige möta i kvartsfinal i JVM 2024!

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024? Sverige kommer med stor sannolikhet att gå vidare till kvartsfinal och självklart så är frågan vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024 på allas läppar. Vilka möter Sverige i kvartsfinal JVM 2024 beror lite på hur det går i de återstående gruppspelsmatcherna som spelas klart idag och inatt. Det mesta pekar på att blir det Finland som Sverige möter i kvartsfinalen. Finland har precis också avslutat sina gruppspelsmatcher och blivit klara för slutspel och kvartsfinal. Finland krossade Tyskland med 11-1 i den sista gruppspelsmatchen. Nedan förklara vi varför vi tror det blir Sverige vs Finland i kvartsfinal JVM 2024. Se och spela på ishockey live =>

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024?

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024?

Vilka Sverige får möta i kvartsfinal är inte helt klart ännu. Det vi vet är att ifall Juniorkronorna avancerar till slutspelet under JVM 2024 så kommer de i kvartsfinalen att  få möta ett lag från grupp B. Här finns bland annat Tjeckien, USA, Slovakien, Schweiz och Norge som potentiella motståndare.

Vilka Sverige får möta i kvartsfinalen från grupp B är inte helt klart. Det som avgör vilka Sverige får möta i kvartsfinalen är Juniorkronornas placering i gruppen. Ju bättre placering Juniorkronorna får i sin grupp desto ”sämre” lag får Juniorkronorna möta från den andra gruppen i kvartsfinal.

Gruppvinnaren möter gruppfyran i kvartsfinalen – ettan i gruppen möter fyran i den andra gruppen!

Ifall Juniorkronorna slutar etta i gruppen så får de möta gruppfyran i den andra gruppen.

grupptvåan möter grupptrean i kvartsfinalen – tvåan i gruppen möter trean i den andra gruppen!

Ifall Juniorkronorna slutar tvåa eller trea i gruppen så får de möta grupptrean respektive grupptvåan i den andra gruppen.

Vilka möter Sverige i kvartsfinal JVM 2024?

De möter Sverige i kvartsfinalen i JVM 2024

I JVM 2023 så slutade Sverige slutade trea i grupp A och gick vidare till slutspelet. Sveriges motståndare i kvartsfinalen blev Finland, som slutade blev grupptvåan i grupp B.

Kanada, Finland och Sverige förväntas ta sig vidare till slutspel och kvartsfinal i JVM 2024. Förmodligen blir Kanada gruppvinnare, Finland grupptvåa och Sverige grupptrea i grupp A. I grupp B förväntas USA eller Tjeckien bli gruppvinnare och grupptvåa. Det innebär således att Sverige kan få möta Tjeckien eller USA i kvartsfinalen. Skulle Sverige sluta tvåa i gruppen så blir det Slovakien i kvartsfinal då de förväntas sluta trea i grupp B.

Nr Datum TV-tid JVM kvartsfinalmatcher TV-kanal Livestream
22 Tisdag 2 januari 12:00 Kvartsfinal 1 TV6 Viaplay
23 Tisdag 2 januari 14:30 Kvartsfinal 2 SVT1 SVT Play
24 Tisdag 2 januari 17:00 Kvartsfinal 3 SVT1 SVT Play
25 Tisdag 2 januari 19:00 Kvartsfinal 4 TV6 Viaplay

Det mesta pekar på att det blir favoriterna Sverige, Kanada, Finland, USA och Tjeckien tar sig vidare till kvartsfinal och sedan även vinner dessa. Blir det så kommer Sverige att få möta USA eller Tjeckien i kvartsfinalen. Ifall någon av favoriterna i Grupp B inte går vidare och det istället blir en skräll där både Schweiz eller Norge går vidare till kvartsfinal så blir det lite annorlunda. Vinnarna av kvartsfinalerna går vidare till semifinal i JVM 2024.

Sverige vs Finland JVM kvartsfinal 2023

I JVM 2023 så fick Sverige möta Finland i kvartsfinalen. Sverige lyckades vinna mot Finland med 3-2. Inför kvartsfinalen i JVM 2024 så tror vi att det blir USA eller Tjeckien som står för motståndet.

Nr Datum Tid Sverige Finland JVM kvartsfinal 2023 Resultat Stream
22 Måndag 2 januari  17:00 Finland vs Sverige 2-3 Se & Spela >

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024?

Mer om JVM 2024 och kvartsfinalerna

Se JVM ishockey på TV idag, JVM ishockey spelschema, JVM Hockey TV tider, Odds JVM vinnare 2024, JVM Ishockey tips, JVM Ishockey stream, JVM Ishockey odds, JVM ishockey vinnare, Sveriges JVM matcher. Läs mer om kvartsfinalerna i JVM 2024 hos de officiella sidorna för Svenska Hockeyförbundet, Internationella Hockeyförbundet och webbsidan för juniorturneringen för mer info om JVM 2024. Se och spela på ishockey live =>