Schweiz JVM trupp 2024 – Schweiz truppen & laguppställning Junior VM i ishockey 2024 – JVM Hockey 2024!

Schweiz trupp till JVM 2024 – laguppställning i Schweiziska truppen till Junior VM i Hockey 2024!

Schweiz trupp JVM Hockey 2024? Sveriges laguppställning ikväll JVM 2024? Spelarna i Schweiz trupp till JVM Hockey 2024? Schweiz är ett lag med många duktiga talanger som kan komma att blomma ut i JVM Hockey 2024, men enligt spelbolagen är man inte någon av favoriterna till att ta hem guldet. I denna artikel kommer du få namn och information på spelarna som utgör Schweiz trupp i JVM 2024. Häng med! Schweiz trupp Junior VM i hockey innehåller flera bra talanger men det ska krävs mycket för att man ska gå hela vägen i JVM 2024. USA, Tjeckien, Slovakien och Norge har alla starka trupper vilket gör det extra svårt för schweizarna i gruppen trots att man har ett fint lag att ställa upp med på banan.  Se JVM Hockey 2024 live här =>

Schweiz JVM trupp 2024 - Schweiziska truppen JVM hockey - JVM 2024 ishockey!

Schweiz trupp till JVM 2024 – Schweiziska laguppställningen till Junior VM i Ishockey 2024!

För Schweiz så drar JVM 2024 igång på onsdag den 10 augusti då de möter Sverige i gruppspelet. Schweiz matcher kommer att spelas i den svenska staden Göteborg. De mest intressanta matcherna är den mot USA och den mot Tjeckien. Schweiz förväntas förlora båda dessa matcher. Schweiz kommer spela samtliga matcher i gruppspelet på Frölundaborg i Göteborg.

Längre ner på denna sida kan du se samtliga spelare i den schweiziska JVM-truppen och vilka klubbar som de spelar i till vardags. I den schweiziska JVM-truppen finns namn som

Mats Alge, Dario Allenspach, Nicolas Baechler, Attilio Biasca, Joshua Fahrni, Lilian Garessus, Marlon Graf, Joel Henry, Simon Knak, Joel Marchon, Tim Muggli, Kevin Nicolet, Fabian Ritzmann och Jonas Taibel med fler. Det kommer en väldigt spännande turnering för Schweiz då vi inte har sett detta unga Schweiziska lag spela särdeles mycket under nye tränaren Christian Wohlwend. Se JVM 2024 live =>

Nr Datum Tid Schweiz JVM-matcher 2024 Kanal Stream
5 Onsdag 27 december 12:00 Slovakien vs Schweiz TV6 Viaplay
9 Torsdag 28 december 17:00 Schweiz vs USA TV6 Viaplay
15 Lördag 30 december 17:00 Schweiz vs Norge SVT SVT Play
19 Söndag 31 december 17:00 Tjeckien vs Schweiz SVT Viaplay

Schweiz JVM-trupp 2024

Schweiziska truppen till Junior VM i hockey 2024

Junior VM i hockey-grupp: Grupp B
IIHF-ranking: 9 på IIHF-ranking
Förbundskapten: Christian Wohlwend

Här är alla spelare som ingår Schweiz trupp till JVM Hockey 2024 och utgör den schweiziska Junior VM i hockey-truppen. Schweiz JVM-trupp består av 23 ishockeyspelare varav 3 målvakter. Schweiz trupp till JVM Hockey 2024 utgörs av nedanstående spelare som är Schweiz bästa ishockeyspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna JVM Hockey 2024 åt Schweiz:

Schweiz laguppställning JVM Hockey 2024

Schweiz har inte många speciella stora spelare i laget men många av de är unga talanger som kommer blomma ut inom kort, därför är detta lag intresserande att kolla på. Några spelare kan dock inte lyfta ett helt lag och därför är Schweiz långt ifrån favorittippade att vinna turneringen. Den största spelaren är utan tvekan Nico Hischier som även är en av JVMs största talanger och bästa spelare. Vem vet, kanske får vi syn på ännu en ny Schweizisk talang under detta mästerskap.

Schweiz JVM trupp 2024 Schweiz JVM trupp 2022
Målvakter
Alessio Beglieri , Mississauga Steelheads (OHL)
Mathieu Croce, HC Davos
Kevin Pasche, Omaha Lancers (USHL)
Målvakter
Andri Henauer, SC Bern
Kevin Pasche, Omaha Lancers
Noah Patenaude, Saint John Sea Dogs
Backar
Lian Bichsel, Leksands IF (SWE)
Darren Boss, EHC Biel-Bienne
Vincent Despont, Saint John Sea Dogs (QMJHL)
Luca Deussen, EHC Kloten
Rodwin Dionicio, Niagara IceDogs (OHL)
Nick Meile, SC Bern
Dario Sidler, Lausanne HC
Maximilian Streule, Blainville-Boisbriand Armada (QMJHL)
Simone Terraneo, HC Ambri-Piotta
Brian Zanetti, Peterborough Petes (OHL)
Backar
Giancarlo Chanton, Genève-Servette HC
Noah Delémont, EHC Biel-Bienne
Vincent Despont, Saint John Sea Dogs
Rodwin Dionicio, Niagara IceDogs
Nick Meile, SC Bern
Arno Nussbaumer, EV Zug
Dario Sidler, Lausanne HC
Maximilian Streule, Winnipeg Ice
Brian Zanetti, Peterborough Petes
Forwards
Mats Alge, SCRJ Lakers
Nicolas Baechler, GCK/ZSC Lions
Attilio Biasca, Halifax Mooseheads (OHL)
Lorenzo Canonica, Shawinigan Cataractes (QMJHL)
Joel Henry, GCK/ZSC Lions
Jeremy Jabola, SC Bern
Tim Muggli, EV Zug
Miles Müller, Moncton Wildcats (QMJHL)
Nicolas Perrenoud, Lausanne HC
Mischa Ramel , EHC Kloten
Liekit Reichle, GCK/ZSC Lions
Mattheo Reinhard, EHC Biel-Bienne
Louis Robin, Val-d’Or Foreurs (QMJHL)
Jonas Taibel, Moncton Wildcats (QMJHL)
Livio Truog, GCK/ZSC Lions
Forwards
Mats Alge, SCRJ Lakers
Dario Allenspach, EV Zug
Nicolas Baechler, GCK/ZSC Lions
Attilio Biasca, Halifax Mooseheads
Joshua Fahrni, SC Bern
Lilian Garessus, HC Ajoie
Marlon Graf, GCK/ZSC Lions
Joel Henry, GCK/ZSC Lions
Simon Knak, HC Davos
Joel Marchon, EV Zug
Tim Muggli, EV Zug
Kevin Nicolet, Linköping HC
Fabian Ritzmann, SC Bern
Jonas Taibel, Moncton Wildcats

Schweiz JVM trupp 2024

Schweiz trupp JVM 2024: spelarna i Schweiz JVM-trupp och laguppställningen som kan avgöra Junior VM i Ishockey 2024!

Kevin Nicolet: Är stjärnan i truppen och en mycket skicklig winger som redan i Linköping HC utmärkte sig. Är den vassa eggen i Schweiz offensiv och det kommer att bli spännande att se vad han skapar.

Andri Henauer: Målvakten i SC Bern som förra året enbart var en back-up, men som med all förmodan står som ordinarie i årets upplaga och som är en potentiell guldmålvakt.

Joel Marchon: Kommer att deltaga i JVM igen och är veteranen i gänget, något som kan komma att räknas. En pålitlig winger i Moncton Wildcats som kommer att ge sitt bästa.

Schweiz matcher i JVM 2024 spelprogram & spelschema

När spelar Schweiz sin första match i JVM Hockey 2024? Schweiz första match i Junior VM i Ishockey 2024 spelar man mot Slovakien på onsdag den 27 december, detta en match man förväntas förlora. Schweiz nästa match i Junior VM i Hockey 2024 är mot USA och därefter möter man Norge respektive Tjeckien i de två sista matcherna.

Vilka lag har Schweiz i sin Junior VM i hockey-grupp? Schweiz spelar i JVM Grupp B. De lag som spelar i Grupp B utöver Schweiz är Slovakien, USA, Norge och Tjeckien. Här kan du se samtliga JVM Hockey 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i JVM Hockey 2024

För datum och speltider för Schweiz matcher i gruppspelet mot Slovakien, USA, Norge och Tjeckien i grupp B se nedan. Här får du reda på all information du behöver veta om Schweiz matcher i Junior VM i Hockey 2024!

Nr Datum Tid Schweiz matcher JVM Kanal Stream
5 Onsdag 27 december 12:00 Slovakien vs Schweiz TV6 Viaplay
9 Torsdag 28 december 17:00 Schweiz vs USA TV6 Viaplay
15 Lördag 30 december 17:00 Schweiz vs Norge SVT SVT Play
19 Söndag 31 december 17:00 Tjeckien vs Schweiz SVT Viaplay

Se även vår JVM 2024-guide som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför JVM 2024 såsom JVM 2024 spelschema svensk tid (svenska TV-tider JVM 2024 och vilka svenska kanaler som sänder matcherna i JVM 2024 m.m

Schweiziska truppen till JVM 2024 - här är Schweiz JVM trupp 2024!

Vanliga frågor om Schweiz Junior VM i Hockey trupp 2024

Ifall du har några frågor om Schweiz trupp till Junior VM i hockey 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Schweiziska truppen inför JVM Hockey 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och schweiziska juniorlandslaget inför Schweiz enskilda Junior VM i hockey-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Schweiz trupp till Junior VM i ishockey 2024.

Sveriges JVM-trupp var tidigt ute. Sedan har flera andra länder släppt sina trupper till JVM Hockey 2024. USA, Kanada, Slovakien och Tjeckien har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till ishockeyturneringen och det förstnämnda hockeylaget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om Schweiz trupp till JVM 2024 och förutsättningar inför Junior VM i hockey 2024!

Vilken kanal sänder Schweiz matcher i JVM på TV? Du kan se Schweiz VM-matcher direkt på SVTs kanaler SVT1, SVT2, SVT24 eller Nents Groups kanal TV6. Du kan även streama några av Schweiz JVM-matcher gratis på SVT Play eller streama JVM hos Viaplay.

Se JVM 2024 TV-sändning, JVM 2024 spelschema TV, JVM 2024 tider, Sveriges JVM 2024 hockeymatcher, Odds Junior VM vinnare ishockey 2024, JVM tips & speltips, JVM 2024 Hockey live stream, JVM Hockey odds, JVM Hockey vinnare samt de officiella sidorna för Svenska Hockeyförbundet, Internationella Hockeyförbundet och webbsidan för juniorturneringen för ytterligare info om JVM 2024 och Schweiz deltagande i ishockeyturneringen.