Finland JVM trupp 2024 – finska truppen & laguppställning Junior VM i ishockey 2024 – JVM Hockey 2024!

Finland trupp till JVM 2024 – laguppställning i Finska truppen till Junior VM i Hockey 2024!

Finland trupp JVM Hockey 2024? Finlands laguppställning ikväll JVM 2024? Spelarna i Finland trupp till JVM Hockey 2024? Finland är ett lag med många duktiga talanger som kan komma att blomma ut i JVM Hockey 2024, men enligt spelbolagen är man inte någon av favoriterna till att ta hem guldet. I denna artikel kommer du få namn och information på spelarna som utgör Finland trupp i JVM 2024. Häng med! Finland trupp Junior VM i hockey innehåller flera bra talanger men det ska krävs mycket för att man ska gå hela vägen i JVM 2024. Kanada och Sverige har alla starka trupper vilket gör det extra svårt för finländarna i gruppen, trots att Finland har ett bra lag att ställa på banan. Se JVM Hockey 2024 live här =>

Finland JVM trupp 2024 - Finska truppen JVM hockey - JVM 2024 ishockey!

Finland trupp till JVM 2024 – Finska laguppställningen till Junior VM i Ishockey 2024!

För Finland så drar JVM 2024 igång på tisdag den 26 december då de möter Kanada i gruppspelet. Finlands JVM matcher kommer att spelas i den svenska storstaden staden Göteborg. De mest intressanta matcherna är den mot Kanada på tisdag den 26 december och den mot Sverige på söndag den 31 december. Finland kommer spela samtliga matcher i gruppspelet på Scandinavium i Göteborg i Sverige.

Längre ner på denna sida kan du se samtliga spelare i den Finska JVM-truppen och vilka klubbar som de spelar i till vardags. I den Finska JVM-truppen finns namn som Samuel Helenius, Roni Hirvonen, Roby Järventie, Oliver Kapanen, Roni Karvinen, Joakim Kemell, Ville Koivunen, Brad Lambert, Eetu Liukas, Juuso Mäenpää, Joel Määttä, Aatu Räty och Kasper Simontaival. Se JVM 2024 live =>

Nr Datum Tid Finlands matcher i JVM Kanal Stream
2 Tisdag 26 december 14:30 Finland vs Kanada TV6 Viaplay
6 Onsdag 27 december 14:30 Finland vs Tyskland TV6 Viaplay
12 Fredag 29 december 14:30 Lettland vs Finland SVT SVT Play
18 Söndag 31 december 14:30 Sverige vs Finland TV10 Viaplay

Finland JVM-trupp 2024

Finska truppen till Junior VM i hockey 2024

Den finska JVM-truppen leds av förbundskapten Antti Pennasen och det finska juniorlandslaget i hockey har genom åren tagit hem 5 JVM-guld, 5 JVM-silver och 7 JVM-brons i JVM. Senaste JVM-medaljen vann Finland var då Finland tog JVM-silver efter förlusten mot Kanada i JVM 2024. Medaljen innan denna tog Finland under JVM 2021 då laget tog hem bronset efter vinsten mot Ryssland.

Junior VM i hockey-grupp: Grupp A
IIHF-ranking: 3 på IIHF-ranking
Förbundskapten: Antti Pennasen

Här är alla spelare som ingår Finland trupp till JVM Hockey 2024 och utgör den Finska Junior VM i hockey-truppen. Finland JVM-trupp består av 23 ishockeyspelare varav 3 målvakter. Finland trupp till JVM Hockey 2024 utgörs av nedanstående spelare som är Finland bästa ishockeyspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna JVM Hockey 2024 åt Finland:

Finland laguppställning JVM Hockey 2024

Finland har inte många speciella stora spelare i laget men många av de är unga talanger som kommer blomma ut inom kort, därför är detta lag intresserande att kolla på. Några spelare kan dock inte lyfta ett helt lag och därför är Finland långt ifrån favorittippade att vinna turneringen. En av de största spelarna är utan tvekan Roby Järventie som även är en av JVMs största talanger och bästa spelare. Vem vet, kanske får vi syn på ännu en ny amerikansk talang under detta mästerskap.

Finland JVM trupp 2024 Finland JVM trupp 2022
Målvakter
Niklas Kokko, Kärpät
Aku Koskenvuo, Harvard University (NCAA)
Jani Lampinen, Kiekko-Espoo
Målvakter
Juha Jatkola
Jani Lampinen
Leevi Meriläinen
Backar
Kalle Ervasti, Lukko
Aleksi Heimosalmi, Ässät
Aron Kiviharju, TPS
Aleksi Malinen, JYP
Ville Ruotsalainen, KalPa
Otto Salin, HIFK Helsingfors
Jimi Suomi, TPS
Topias Vilén, Pelicans
Backar
Aleksi Heimosalmi
Joni Jurmo
Topi Niemelä
Petteri Nurmi
Kasper Puutio
Ruben Rafkin
Matias Rajaniemi
Eemil Viro
Forwards
Niko Huhtanen, Jukurit
Lenni Hämeenho, Ässät
Konsta Kapanen, KalPa
Oliver Kapanen, KalPa
Aleksanteri Kaskimäki, HIFK Helsingfors
Joakim Kemell, JYP
Ville Koivunen, Kärpät
Brad Lambert, Manitoba Moose (AHL)
Jere Lassila, JYP
Verner Miettinen, Fargo Force (USHL)
Jani Nyman, Ilves
Sami Päivärinta, Lukko
Topi Rönni, Tappara
Kalle Väisänen, TPS
Forwards
Samuel Helenius
Roni Hirvonen
Roby Järventie
Oliver Kapanen
Roni Karvinen
Joakim Kemell
Ville Koivunen
Brad Lambert
Eetu Liukas
Juuso Mäenpää
Joel Määttä
Aatu Räty
Kasper Simontaival
Kalle Väisänen

Finland JVM trupp 2024

Finland trupp JVM 2024: spelarna i Finland JVM-trupp och laguppställningen som kan avgöra Junior VM i Ishockey 2024!

Roni Hirvonen: Är stjärnan i truppen och en mycket skicklig back som redan i University of Minnesota utmärkte sig. Är den vassa backen i Finland defensiv och det kommer att bli spännande att se vad han skapar tillsammans med lagspelaren Aatu Raty.

Aatu Raty: Backen i University of Michigan som förra året enbart var en back-up, men som med all förmodan står som ordinarie i årets upplaga och som är en potentiell guldback.

Roby Järventie: Kommer att deltaga i JVM igen och är veteranen i gänget, något som kan komma att räknas. En pålitlig winger i San José Sharks som kommer att ge sitt bästa.

Finland matcher i JVM 2024 spelprogram & spelschema

När spelar Finland sin första match i JVM Hockey 2024? Finland första match i Junior VM i Ishockey 2024 spelar man mot Kanada på tisdag den 26 december, detta en match Kanada förväntas vinna. Finland nästa match i Junior VM i Hockey 2024 är mot Tyskland och därefter möter man Lettland respektive Sverige i de två sista matcherna.

Vilka lag har Finland i sin Junior VM i hockey-grupp? Finland spelar i JVM Grupp A. De lag som spelar i Grupp A utöver Finland är Kanada, Tyskland, Lettland och Sverige. Här kan du se samtliga JVM Hockey 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i JVM Hockey 2024

För datum och speltider för Finland matcher i gruppspelet mot Kanada, Tyskland, Lettland och Sverige i Grupp A se nedan. Här får du reda på all information du behöver veta om Finlands matcher i Junior VM i Hockey 2024!

Nr Datum Tid Finlands matcher i JVM Kanal Stream
2 Tisdag 26 december 14:30 Finland vs Kanada TV6 Viaplay
6 Onsdag 27 december 14:30 Finland vs Tyskland TV6 Viaplay
12 Fredag 29 december 14:30 Lettland vs Finland SVT SVT Play
18 Söndag 31 december 14:30 Sverige vs Finland TV10 Viaplay

Se även vår JVM 2024-guide som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför JVM 2024 såsom JVM 2024 spelschema svensk tid (svenska TV-tider JVM 2024 och vilka svenska kanaler som sänder matcherna i JVM 2024 m.m

Finska truppen till JVM 2024 - här är Finland JVM trupp 2024!

Vanliga frågor om Finland Junior VM i Hockey trupp 2024

Ifall du har några frågor om Finland trupp till Junior VM i hockey 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Finska truppen inför JVM Hockey 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och finska juniorlandslaget inför deras enskilda Junior VM i hockey-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Finland trupp till Junior VM i ishockey 2024.

Finlands JVM-trupp släpptes tidigt. Därefter har fler länder släppt sina trupper till JVM Hockey 2024.KanadaSchweiz, Sverige och USA har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till ishockeyturneringen och det förstnämnda hockeylaget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om Finland trupp till JVM 2024 och förutsättningar inför Junior VM i hockey 2024!

Vilken kanal sänder Finlands matcher i JVM på TV? Du kan se Finlands VM-matcher direkt på SVTs kanaler SVT1, SVT2, SVT24 eller Nents Groups kanal TV6. Du kan även streama några av Finlands JVM-matcher gratis på SVT Play eller streama JVM hos Viaplay.

Se Sverige vs Finland JVM live stream, Sverige mot Finland stream JVM, Sverige vs Finland JVM live stream, Sverige mot Finland stream JVM, JVM 2024 TV-sändning, JVM 2024 spelschema TV, JVM 2024 tider, Finlands JVM 2024 hockeymatcher, Odds Junior VM vinnare ishockey 2024, JVM tips & speltips, JVM 2024 Hockey live stream, JVM Hockey odds, JVM Hockey vinnare samt de officiella sidorna för Svenska Hockeyförbundet, Internationella Hockeyförbundet och webbsidan för juniorturneringen för ytterligare info om JVM 2024 och Finland deltagande i ishockeyturneringen.