Kanada JVM trupp 2024 – kanadensiska truppen & laguppställning Junior VM i ishockey 2024 – JVM Hockey 2024!

Kanada trupp till JVM 2024 – laguppställning i Kanadensiska truppen till Junior VM i Hockey 2024!

Kanada trupp JVM Hockey 2024? Kanadas laguppställning ikväll JVM 2024? Spelarna i Kanada trupp till JVM Hockey 2024? Kanada är ett lag med många duktiga talanger som kan komma att blomma ut i JVM Hockey 2024, men enligt spelbolagen är man inte någon av favoriterna till att ta hem guldet. I denna artikel kommer du få namn och information på spelarna som utgör Kanada trupp i JVM 2024. Häng med! Kanada trupp Junior VM i hockey innehåller flera bra talanger men det ska krävs mycket för att man ska gå hela vägen i JVM 2024. Finland, Tjeckien och Lettland har alla starka trupper vilket gör det extra svårt för kanadensarna, trots att Kanada har ett bra lag att ställa på banan. Se JVM Hockey 2024 live här =>

Kanada JVM trupp 2024 - Kanadensiska truppen JVM hockey - JVM 2024 ishockey!

Kanada trupp till JVM 2024 – Kanadensiska laguppställningen till Junior VM i Ishockey 2024!

För Kanada så drar JVM 2024 igång på tisdag den 26 december då de möter Finland i gruppspelet. Kanadas JVM matcher kommer att spelas i den svenska storstaden Göteborg. De mest intressanta matcherna är den mot Finland på tisdag den 26 december och den mot Sverige på fredag den 29 december. Kanada kommer spela samtliga matcher i gruppspelet på Scandinavium i Göteborg i Sverige.

Längre ner på denna sida kan du se samtliga spelare i den Kanadensiska JVM-truppen och vilka klubbar som de spelar i till vardags. I den Kanadensiska JVM-truppen finns namn som

9. Joshua Roy, Logan Stankoven, Riley Kidney, Tyson Foerster, Kent Johnson, Brennan Othmann, Connor Bedard, Ridly Grieg, Elliot Desnoyers, Zack Ostapchuk, Nathan Gaucher, Mason McTavish, William Dufour och Will Cuylle. Se JVM 2024 live =>

Nr Datum Tid Kanadas matcher i JVM  TV-kanal Livestream
2 Tisdag 26 december 14:30 Finland vs Kanada SVT2 SVT Play
8 Onsdag 27 december 19:30 Lettland vs Kanada SVT1 SVT Play
14 Fredag 29 december 19:30 Kanada vs Sverige TV6 Viaplay
20 Söndag 31 december 19:30 Kanada vs Tyskland TV6 Viaplay

Kanada JVM-trupp 2024

Kanadensiska truppen till Junior VM i hockey 2024

Den kanadensiska JVM-truppen leds av förbundskapten Dave Cameron och det kanadensiska juniorlandslaget i hockey har genom åren tagit hem 19 JVM-guld, 10 JVM-silver och 5 JVM-brons i JVM. Senaste JVM-medaljen vann Kanada var då Kanada vann JVM-guld efter vinsten mot Finland i JVM 2024. Medaljen innan denna tog Kanada under JVM 2020 då laget fick nöja sig silver efter förlusten mot USA i JVM-finalen.

Junior VM i hockey-grupp: Grupp A
IIHF-ranking: 1 på IIHF-ranking
Förbundskapten: Dave Cameron

Här är alla spelare som ingår Kanada trupp till JVM Hockey 2024 och utgör den Kanadensiska Junior VM i hockey-truppen. Kanada JVM-trupp består av 23 ishockeyspelare varav 3 målvakter. Kanada trupp till JVM Hockey 2024 utgörs av nedanstående spelare som är Kanada bästa ishockeyspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna JVM Hockey 2024 åt Kanada:

Kanada laguppställning JVM Hockey 2024

Kanada har inte många speciella stora spelare i laget men många av de är unga talanger som kommer blomma ut inom kort, därför är detta lag intresserande att kolla på. Några spelare kan dock inte lyfta ett helt lag och därför är Kanada långt ifrån favorittippade att vinna turneringen. En av de största spelarna är utan tvekan Mason McTavish som även är en av JVMs största talanger och bästa spelare. Vem vet, kanske får vi syn på ännu en ny amerikansk talang under detta mästerskap.

Kanadas JVM-trupp 2024

Målvakter i Kanadas JVM trupp 2024
1. Scott Ratzlaff, United States Seattle Thunderbirds (WHL)
30. Matthis Rousseau, Canada Halifax Mooseheads (QMJHL)
31. Samuel St-Hilaire, Canada Sherbrooke Phoenix (QMJHL)
Backar i Kanadas JVM trupp 2024
2. Tristan Luneau, United States Anaheim Ducks (NHL)
3. Jake Furlong, Canada Halifax Mooseheads (WHL)
4. Noah Warren, Canada Victoriaville Tigres (QMJHL)
5. Oliver Bonk, Canada London Knights (OHL)
6. Tanner Molendyk, Canada Saskatoon Blades (WHL)
13. Maveric Lamoureux, Canada Drummondville Voltigeurs (QMJHL)
24. Denton Mateychuk, Canada Moose Jaw Warriors (WHL)
Forwards i Kanadas JVM trupp 2024
8. Owen Beck, Canada Peterborough Petes (OHL)
9. Nate Danielson, Canada Brandon Wheat Kings (WHL)
12. Fraser Minten, Canada Saskatoon Blades (WHL)
17. Macklin Celebrini, United States Boston University (NCAA)
18. Matthew Wood, United States University of Connecticut (NCAA)
20. Carson Rehkopf, Canada Kitchener Rangers (OHL)
21. Owen Allard, Canada Sault Ste. Marie Greyhounds (OHL)
22. Jordan Dumais, Canada Halifax Mooseheads (QMJHL)
26. Matthew Savoie, United States Wenatchee Wild (WHL)
27. Easton Cowan, Canada London Knights (OHL)
28. Conor Geekie, United States Wenatchee Wild (WHL)
29. Brayden Yager, Canada Moose Jaw Warriors (WHL)

Kanada JVM trupp 2023

Kanada trupp JVM 2024: spelarna i Kanada JVM-trupp och laguppställningen som kan avgöra Junior VM i Ishockey 2024!

Olen Zellweger: Är en av de bästa backarna i truppen och en mycket skicklig back som redan i Everett Silvertips utmärkte sig. Är den vassa backen i Kanada defensiv och det kommer att bli spännande att se vad han skapar tillsammans med sina lagspelare.

Logan Stankoven: en pålitlig och stabil winger i Kamloops Blazers som har levererat väldigt bra under det senaste året. Det blir spännande att se vad han åstadkommer i Junior-VM tillsammans lagspelaren Mason McTavish.

Mason McTavish: Kommer att deltaga i JVM igen och är veteranen i gänget, något som kan komma att räknas. En pålitlig winger i Hamilton som kommer att ge sitt bästa. Han är en av favoriterna att plocka hem poängligan detta år.

Kanada matcher i JVM 2024 spelprogram & spelschema

När spelar Kanada sin första match i JVM Hockey 2024? Kanada första match i Junior VM i Ishockey 2024 spelar man mot Finland på tisdag den 26 december, detta en match man förväntas vinna. Kanada nästa match i Junior VM i Hockey 2024 är mot Lettland och därefter möter man Sverige respektive Tyskland i de två sista matcherna.

Vilka lag har Kanada i sin Junior VM i hockey-grupp? Kanada spelar i JVM Grupp A. De lag som spelar i Grupp A utöver Kanada är Finland, Lettland, Sverige och Tyskland. Här kan du se de båda grupperna i JVM – ett bra sätt att få en överblick över alla trupper till JVM.

För datum och speltider för Kanada matcher i gruppspelet mot Finland, Lettland, Sverige och Tyskland i Grupp A se nedan. Här får du reda på all information du behöver veta om Kanadas matcher i Junior VM i Hockey 2024!

Nr Datum Tid Kanadas matcher i JVM TV-kanal Livestream
2 Tisdag 26 december 14:30 Finland vs Kanada SVT2 SVT Play
8 Onsdag 27 december 19:30 Lettland vs Kanada SVT1 SVT Play
14 Fredag 29 december 19:30 Kanada vs Sverige TV6 Viaplay
20 Söndag 31 december 19:30 Kanada vs Tyskland TV6 Viaplay

Se även våra andra artiklar över sådant som är viktigt inför JVM såsom schema JVM 2024JVM TV tablå och vilken TV kanal som visar JVM m.m

Kanadensiska truppen till JVM 2024 - här är Kanada JVM trupp 2024!

Vanliga frågor om Kanada Junior VM i Hockey trupp 2024

Ifall du har några frågor om Kanada trupp till Junior VM i hockey 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Kanadensiska truppen inför JVM Hockey 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och kanadensiska juniorlandslaget inför deras enskilda Junior VM i hockey-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Kanadas trupp till Junior VM i ishockey 2024.

Vem vinner JVM Hockey? Kanada är en av favoriterna att vinna enligt JVM odds vinnare. Kanada har vunnit JVM 20 gånger och är landet med flest JVM-guld. Se JVM vinnare.

Läs mer om Kanada trupp till JVM 2024 och förutsättningar inför Junior VM i hockey 2024!

Vilken kanal sänder Kanadas matcher i JVM på TV? Du kan se Kanadas VM-matcher direkt på SVTs kanaler SVT1, SVT2, SVT24 eller Nents Groups kanal TV6. Du kan även streama några av Kanadas JVM-matcher gratis på SVT Play eller streama JVM hos Viaplay.

Se även det Internationella Hockeyförbundets webbsida för mer info om Kanadas deltagande i Junior Hockey-VM. Se och spela på hockey live =>