Vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2023?

Vilka möter Sverige i semifinal JVM 2023? Det laget får Sverige möta i semifinal JVM 2023!

Sverige har gått vidare till semifinal och givetvis så är frågan vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2023 på allas läppar. Sverige vann kvartsfinalen mot Finland med resultatet 3-2 är garanterat en medaljmatch. Först väntar semifinal och därefter antingen bronsmatch eller final. Vilka möter Sverige i semifinal JVM 2023 beror lite på hur det går i de återstående kvartsfinalerna som spelas klart idag och inatt. Det mesta pekar på att blir det Tjeckien som Sverige möter i semifinalen. Tjeckien har precis också gått vidare till semifinal då man krossade Schweiz med 11-1 i kvartsfinalen. Nedan förklara vi varför vi tror det blir Sverige vs Tjeckien i semifinal JVM 2023. Se och spela på ishockey live =>

Vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2023?

Högst rankad möter lägst rankad i semifinalen

Vilka Sverige får möta i semifinal är inte helt klart ännu. Sverige vann sin kvartsfinal mot Finland. Tjeckien möter Schweiz i kvartsfinal och matchen avslutades precis. Tjeckien krossade Schweiz i kvartsfinalen och vann med 11-1. Senare ikväll spelar USA mot Tyskland och därefter spelas Kanada mot Slovakien under onsdagsnatten. Det innebär att vi kommer att få reda på vilka Sverige möter i semifinal under natten.

Nr Datum Tid JVM hockey kvartsfinalmatcher Resultat Se & Spela
21 Måndag 2 januari 17:00 Finland vs Sverige 2-3 Se & Spela >
22 Måndag 2 januari 19:30 Tjeckien vs Schweiz 11-1 Se & Spela >
23 Måndag 2 januari 22:00 USA vs Tyskland X-X Se & Spela >
24 Tisdag 3 januari 00:30 Kanada vs Slovakien X-X Se & Spela >

Det mesta pekar på att det blir favoriterna Tjeckien, USA och Kanada som vinner kvartsfinalerna. Blir det så kommer Sverige att få möta Tjeckien i semifinalen. Det beror på att man ändrat systemet och utgår ifrån seedning vid bestämmande av vilka som får mötas i semifinalen. Grundregeln är att laget som är högst rankad möter det lägst rankade laget i semifinalen. För tillfället så är Tjeckien det högst rankade laget. Tjeckien vann gruppen med 10 poäng, vilket bäst poäng i båda grupperna. USA vann gruppen med endast 9 poäng. Utifrån de potentiella semifinalisterna så är Sverige det lägst rankade laget. Sverige slutade trea i gruppen och fick ihop åtta poäng.

Tjeckien har nu gått vidare till semifinal, som det högst rankade laget. Det innebär att Tjeckien kommer att få en fördel i semifinalen i form av att tjeckerna får möta det lägst rankade laget, som blir Sverige ifall resten av favoriterna vinner sina kvartsfinaler. För Sveriges del så är detta bara bra. Småkronorna har redan slagit Tjeckien i gruppspelet. Att slå tjeckerna igen i semifinalen borde vara möjligt.

Seedningen inför Sveriges semifinal JVM 2023

Seedningsreglerna innebär att det högst rankade laget får möta det lägst rankade laget  i semifinalen. Det näst högst rankade laget får möta det näst lägst rankade laget i semifinal. För det fall favoriterna Tjeckien, USA och Kanada vinner sina kvartsfinaler så blir Tjeckien högst rankad med 10 poäng och Sverige lägst rankad med 8 poäng. Se blåmarkerade lag nedan.

  1. Tjeckien (gruppvinnare, 10poäng)
  2. USA (gruppvinnare, 9poäng)
  3. Kanada (tvåa i gruppen, 9poäng)
  4. Finland (tvåa i gruppen, 7poäng)
  5. Sverige (trea i gruppen, 8poäng)
  6. Slovakien (trea i gruppen, 7poäng)
  7. Schweiz (fyra i gruppen, 6poäng)
  8. Tyskland (fyra i gruppen, 3poäng)

Ifall någon av favoriterna Tjeckien, USA och Kanada inte vinner och det istället blir en skräll där Tyskland, Schweiz eller Slovakien vinner sin kvartsfinal så blir det lite annorlunda. så får vi tänka om. Sverige skulle då kunna bli det rankade laget, ifall Tyskland, Schweiz eller Slovakien vinner sina kvartsfinaler, då man har 8 poäng. Inte förrän den sista kvartsfinalen mellan Kanada och Slovakien avgörs inatt vet vi säkert vilka som Sverige får möta i semifinalen.

Vilka möter Sverige i semifinal JVM 2023?

Sverige vs Tjeckien i semifinal JVM 2023

Sveriges semifinal spelas på onsdag kl 22:00 och vi tror att det blir Tjeckien som står för motståndet. Så här tror vi semifinalerna i JVM 2023 kommer att se ut:

Nr Datum Tid Semifinaler JVM 2023 TV-kanal Livestream
25 Onsdag 4 januari 22:00 Sverige vs Tjeckien SVT24 SVT Play
26 Torsdag 5 januari 00:30 USA vs Kanada TV6 Viaplay

Mer om JVM 2023 och semifinalerna

Se JVM ishockey på TV idag, JVM ishockey spelschema, JVM Hockey TV tider, Odds JVM vinnare 2023, JVM Ishockey tips, JVM Ishockey stream, JVM Ishockey odds, JVM ishockey vinnare, Sveriges JVM matcher. Läs mer om semifinalerna i JVM 2023 hos de officiella sidorna för Svenska Hockeyförbundet, Internationella Hockeyförbundet och webbsidan för juniorturneringen för mer info om JVM 2023. Se och spela på ishockey live =>