Vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2024?

Vilka möter Sverige i semifinal JVM 2024? Det laget får Sverige möta i semifinal JVM 2024!

Vilka möter Sverige i semifinal JVM 2024? Det laget får Sverige möta i semifinal JVM 2024!

Vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2024? Vilka Sverige möter i semifinal JVM 2024 är nu klart. Sverige kommer med stor sannolikhet att gå vidare till semifinal och självklart så är frågan vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2024 på allas läppar.

Sverige har gått vidare till semifinal efter vinsten mot Schweiz i JVM-kvartsfinalen. Nu återstår vilka får Sverige får möta i semifinal JVM efter kvartsfinalvinsten mot Schweiz med resultatet 3-2 efter förlängning. Sverige är nu garanterade en medalj i JVM 2024. Först väntar semifinal och därefter antingen bronsmatch eller final.

Vilka Sverige möter i JVM-semifinalen 2024 är nu klart och det är Tjeckien som blir motståndarna för småkronorna. Tjeckien har precis också gått vidare till semifinal då man krossade Kanada i kvartsfinalen. Nedan förklarar vi det blir Sverige vs Tjeckien i semifinal JVM 2024. Se och spela på ishockey live =>

Vilka möter Sverige i semifinal JVM 2024? Det laget får Sverige möta i semifinal JVM 2024!

Vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2024? Högst rankad lag möter lägst rankad lag i semifinalen Junior Hockey-VM 2024!

Vilka Sverige möter i semifinal JVM 2024 är klart nu. Sverige vann sin kvartsfinal mot Schweiz. De två första kvartsfinalerna har avslutats. Både Finland och Tjeckien vann sina kvartsfinaler mot Slovakien och Kanada samtidigt som USA körde över Lettland.

Datum Tid JVM kvartsfinaler TV-kanal Livestream
Tisdag 2 januari 12:00 Slovakien vs Finland TV6 Viaplay
Tisdag 2 januari 14:30 Kanada vs Tjeckien SVT1 SVT Play
Tisdag 2 januari 17:00 USA vs Lettland SVT1 SVT Play
Tisdag 2 januari 19:00 Sverige vs Schweiz TV6 Viaplay

Det mesta pekar på att det blir favoriterna Finland, Tjeckien, USA och Sverige som vinner kvartsfinalerna. Blir det så kommer Sverige att få möta Tjeckien i semifinalen. Det beror på att man ändrat systemet och utgår ifrån seedning vid bestämmande av vilka som får mötas i semifinalen.

Grundregeln är att laget som är högst rankad möter det lägst rankade laget i semifinalen. För tillfället så är USA det högst rankade laget. USA vann gruppen med 11 poäng, vilket bäst poäng i båda grupperna. Sverige vann gruppen med endast 10 poäng. Utifrån de potentiella semifinalisterna så är Sverige det näst bäst rankade laget. Sverige slutade etta i gruppen och fick ihop 10 poäng.

USA har nu gått vidare till semifinal, som det högst rankade laget. Det innebär att USA kommer att få en fördel i semifinalen i form av att USA får möta det lägst rankade laget, som blir Finland ifall resten av favoriterna vinner sina kvartsfinaler. För Sveriges del så är detta både bra och dåligt. Småkronorna kommer att få möta Tjeckien i semifinalen.

Vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2024? Högst rankad lag möter lägst rankad lag i semifinalen Junior Hockey-VM 2024!

Vilka möter Sverige i semifinal JVM avgörs av seedningen inför semifinalerna JVM 2024!

Seedningsreglerna innebär att det högst rankade laget får möta det lägst rankade laget  i semifinalen. Det näst högst rankade laget får möta det näst lägst rankade laget i semifinal. För det fall favoriterna USA, Sverige, Finland och Kanada vinner sina kvartsfinaler så blir USA högst rankad med 11 poäng och Sverige lägst högst rankad med 10 poäng. Se blåmarkerade lag nedan.

  1. USA (gruppvinnare, 11poäng)
  2. Sverige (gruppvinnare, 10poäng)
  3. Kanada (tvåa i gruppen, 9poäng)
  4. Slovakien (tvåa i gruppen, 9poäng)
  5. Tjeckien (trea i gruppen, 5poäng)
  6. Finland (trea i gruppen, 7poäng)
  7. Schweiz (fyra i gruppen, 3poäng)
  8. Lettland (fyra i gruppen, 3poäng)

Ifall någon av favoriterna USA och Kanada inte vinner och det istället blir en skräll där Tjeckien eller Lettland vinner sin kvartsfinal så blir det lite annorlunda. Sverige skulle då kunna bli det det högst rankade laget, ifall Lettland, Finland eller Tjeckien vinner sina kvartsfinaler, då man har 10 poäng. Inte förrän den sista kvartsfinalen mellan Sverige och Schweiz avgörs vet vi säkert vilka som Sverige får möta i semifinalen.

Vilka får Sverige möta i semifinal JVM 2024? Högst rankad lag möter lägst rankad lag i semifinalen Junior Hockey-VM 2024!

Sverige vs Tjeckien i semifinal JVM 2024

Sveriges semifinal mot Tjeckien spelas på torsdag kl 15:00 och vi tror att det blir Kanada som står för motståndet. Så här tror vi semifinalerna i JVM 2024 kommer att se ut:

Datum Tid JVM 2024 semifinal Resultat Livestream
Torsdag 4 januari 15:00 USA vs Finland TV6 Viaplay
Torsdag 4 januari 19:30 Sverige vs Tjeckien TV6 Viaplay

Mer om Sverige semifinal JVM 2024

Se JVM ishockey på TV idag, JVM ishockey spelschema, JVM Hockey TV tider, Odds JVM vinnare 2024, JVM Ishockey tips, JVM Ishockey stream, JVM Ishockey odds, JVM ishockey vinnare, Sveriges JVM matcher. Läs mer om semifinalerna i JVM 2024 hos de officiella sidorna för Svenska Hockeyförbundet, Internationella Hockeyförbundet och webbsidan för juniorturneringen för mer info om JVM 2024. Se och spela på ishockey live =>