Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024? Sverige möter Schweiz i JVM-kvartsfinalen!

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024?

Vilka möter Sverige i kvartsfinal JVM 2024? Sverige får möta Schweiz i kvartsfinal i JVM 2024!

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024? Vilka Sverige möter i kvartsfinal JVM 2024 är ännu inte klart. Dock ser det ut som att Sverige får möta Schweiz i kvartsfinal i JVM 2024. Efter Sveriges seger mot Kanada igår så har Sverige säkrat gruppvinsten och således gått vidare till kvartsfinal. Självklart så är frågan vilka får Sverige möta i kvartsfinal i JVM slutspelet 2024.

Vilka möter Sverige i kvartsfinal JVM beror lite på hur det går i de återstående gruppspelsmatcherna i grupp B. Sverige vann mot Kanada och möter Finland imorgon. Sverige har säkrat gruppvinsten då man vann mot Kanada. Det mesta pekar på att Sverige möter  Schweiz i kvartsfinalen då de befinner sig fyra för tillfället, men detta kan ändras då den sista matchen i grupp B kan förändra hela tabellen. Som det ser ut så kan Tjeckien, Schweiz och Norge sluta fyra beroende hur lagens sista match slutar. Nedan förklara vi varför vi tror det blir Sverige vs Schweiz i kvartsfinal JVM 2024. Se och spela på ishockey live =>

Vilka möter Sverige i kvartsfinal JVM 2024? Sverige får möta USA eller Tjeckien i kvartsfinal i JVM 2024!

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024? Sverige möter Schweiz i kvartsfinal i JVM 2024!

Vilka Sverige får möta i kvartsfinal är inte helt klart ännu. Det vi vet är att ifall Juniorkronorna avancerar till slutspelet under JVM 2024 så kommer de i kvartsfinalen att  få möta ett lag från grupp B. Här finns bland annat Tjeckien, USA, Slovakien, Schweiz och Norge som potentiella motståndare.

Vilka Sverige får möta i kvartsfinalen från grupp B är inte helt klart. Det som avgör vilka Sverige får möta i kvartsfinalen är Juniorkronornas placering i grupp A. Ju bättre placering Juniorkronorna får i sin grupp desto ”sämre” lag får Juniorkronorna möta från den andra gruppen i kvartsfinal. Så här ser ställningen ut i grupperna fredag den 29 december kl 21:14:

# Tabell Grupp A Poäng Tabell Grupp B Poäng
1 9
Slovakien
9
2 6
USA
8
3 3
Tjeckien
4
4 0
Schweiz
0
5 0
Norge
0

Gruppvinnaren möter gruppfyran i kvartsfinalen – ettan i gruppen möter fyran i den andra gruppen!

För tillfället så leder Sverige med 2-0 mot Kanada. Vinner Sverige matchen så ökar sannolikheten för att de slutar etta och vinner gruppen. Ifall Juniorkronorna slutar som gruppvinnare så får de möta gruppfyran i den andra gruppen. Slutar grupperna enligt ovan så innebär det att Sverige får möta Schweiz i kvartsfinalen.

Detta kan förändras då både Schweiz och Norge har 0 poäng. Schweiz har även en match kvar mot Tjeckien. Schweiz och Norge möts idag i en match som är otroligt viktig för båda lagen. Det lag som slutar som vinnare idag slutar troligtvis även fyra i gruppen. Ifall Norge vinner så får vi ett nordiskt möte i kvartsfinalen. Ifall Schweiz vinner både mot Norge och Tjeckien så får Sverige möta Tjeckien i kvartsfinalen istället.

Så kan grupperna i JVM sluta

Grupp A Grupp B
Gruppetta: Sverige
Grupptvåa: Kanada eller Tyskland
Grupptrea: Kanada eller Tyskland
Gruppfyra: Finland
Gruppfemma: Lettland
Gruppetta: Slovakien eller USA
Grupptvåa: Slovakien eller USA
Grupptrea: Tjeckien eller Schweiz
Gruppfyra: Tjeckien, Schweiz eller Norge
Gruppfemma: Schweiz eller Norge

Grupptvåan möter grupptrean i kvartsfinalen – tvåan i gruppen möter trean i den andra gruppen!

Nu är gruppvinsten säkrad för Sveriges del, men ifall Juniorkronorna hade slutat tvåa eller trea i gruppen så skulle de få möta grupptrean respektive grupptvåan i den andra gruppen. Det skulle i så fall innebära att Sverige skulle få möta Slovakien, USA, Tjeckien eller Schweiz i kvartsfinal.

Nu är det Kanada eller Tyskland som slutar tvåa eller trea i gruppen. Tyskland och Kanada kommer att få möta Slovakien, USA, Tjeckien eller Schweiz i kvartsfinal.

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024? Sverige möter USA eller Tjeckien i kvartsfinal i JVM 2024!

Vilken kvartsfinal spelar Sverige JVM 2024?

De fyra högst placerade lagen från grupp A och grupp B inleder slutspelet med en korsvis kvartsfinal enligt följande: Lag 1A möter lag 4B, Lag 1B möter lag 4A, lag 2A möter lag 3B och lag 2B möter lag 3A. Om Sverige kvalificerats kommer de spela den sena kvartsfinalen i Scandinavium.

De möter Sverige i kvartsfinalen i JVM 2024

I JVM 2023 så slutade Sverige slutade trea i grupp A och gick vidare till slutspelet. Sveriges motståndare i kvartsfinalen blev Schweiz , som slutade blev grupptvåan i grupp B.

Kanada, Finland och Sverige förväntas ta sig vidare till slutspel och kvartsfinal i JVM 2024.

Sverige blev gruppvinnare, Kanada grupptvåa och Lettland grupptrea i grupp A. I grupp B blev USA  gruppvinnare, Slovakien grupptvåa och Tjeckien grupptrea. Det innebär således att Sverige får möta, gruppfyran i grupp B, Schweiz  kvartsfinalen.

Datum TV-tid JVM 2024 kvartsfinal TV-kanal Livestream
Tisdag 2 januari 12:00 Slovakien vs Finland TV6 Viaplay
Tisdag 2 januari 14:30 Kanada vs Tjeckien TV6 Viaplay
Tisdag 2 januari 17:00 USA vs Lettland SVT1 SVT Play
Tisdag 2 januari 19:00 Sverige vs Schweiz SVT2 SVT Play

Det mesta pekar på att det blir favoriterna Sverige, Kanada, Finland, USA och Tjeckien tar sig vidare till kvartsfinal och sedan även vinner dessa. Blir det så kommer Sverige att få möta Kanada Schweiz  i kvartsfinalen. Ifall någon av favoriterna i Grupp B inte går vidare och det istället blir en skräll där både Schweiz eller Norge går vidare till kvartsfinal så blir det lite annorlunda. Vinnarna av kvartsfinalerna går vidare till semifinal i JVM 2024.

Vilka möter Sverige i kvartsfinal JVM 2024? Sverige får möta Schweiz i kvartsfinal i JVM 2024!

Sverige vs Schweiz JVM kvartsfinal 2024

Inför Sveriges kvartsfinal i JVM 2024 så blir det Schweiz som står för motståndet.

Datum TV-tid JVM 2024 kvartsfinal TV-kanal Livestream
Tisdag 2 januari 19:00 Sverige vs Schweiz SVT2 SVT Play

I JVM 2023 så fick Sverige möta Finland i kvartsfinalen. Sverige lyckades vinna mot Finland med 3-2.

Vilka får Sverige möta i kvartsfinal JVM 2024?

Mer om JVM 2024 och kvartsfinalerna

Se JVM ishockey på TV idag, JVM ishockey spelschema, JVM Hockey TV tider, Odds JVM vinnare 2024, JVM Ishockey tips, JVM Ishockey stream, JVM Ishockey odds, JVM ishockey vinnare, Sveriges JVM matcher. Läs mer om kvartsfinalerna i JVM 2024 hos de officiella sidorna för Svenska Hockeyförbundet, Internationella Hockeyförbundet och webbsidan för juniorturneringen för mer info om JVM 2024. Se och spela på ishockey live =>